Wandelroutes

Rodelandroute 1

De rodelandroute 1 (48 km) start in het centrum van Merelbeke en doet eerst Melle aan. Via Gontrode kom je in een licht heuvelend gebied op de grens tussen Oosterzele en Merelbeke. Langs de dorpjes Landskouter, Moortsele,Munte, Baaigem en Dikkelvenne gaat het richting Gavere. Daarna fiets je door de typische Scheldevallei terug naar het startpunt. Weiden, akkers, kleine bossen, molens en vergezichten typeren deze route. De naam Rodelandroute verwijst naar de nu ingeslapen baksteenindustrie (rode baksteen).

 

Rodelandroute 2

De rodelandroute 2 (48 km) start in het dorp van Oosterzele en doet eerst Sint-Lievens-Houtem aan. Via de Bavegemse spooklinde, de Letterhoutemse Bellemans, de Balleiheuvel, de wijk Cotthem en het Houtemsenatuurschoon gaat het opnieuw richting Oosterzele. Langs Balegem en via een sprong terug in de tijd naar het Scheldewindekse oorlogsverleden gaat de route naar Munte (Merelbeke) met haar stemmige dorpskern. Langs het hinterland van Moortsele kom je terug in Oosterzele-dorp. Weiden, akkers, kleine bossen, dorpjes, molens en vergezichten typeren deze route.

 

De Asselkouterroute

Deze wandelroute loopt door Baaigem en Munte over een totale afstand van ongeveer 13 km. De wandelroute kan men beginnen aan de kerk op het Munteplein te Munte maar natuurlijk ook in de dorpskern van Baaigem. Tijdens deze wandeling kan men genieten van een overvloeiend landschap in beide dorpen. De wandeling is vlak en licht heuvelend, over verharde en onverharde wegen. Stevig schoeisel of laarzen zijn aanbevolen.